Leégett egy családi ház Budapesten

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy családi ház és a hozzá tartozó két műhely szerdán kora este a főváros XVIII. kerületében, a tűzben több palack felrobbant, egyet mesterlövészek lőttek ki - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Vágólapra másolva!

Kisdi Máté azt mondta: az Ady Endre utcai ház mintegy 300 négyzetméteres tetőszerkezete teljes terjedelmében leégett, akárcsak a mellette lévő két, használaton kívüli autószerelő-műhely. A melléképületekben az oltás előtt és közben is több palack, köztük egy PB-gázpalack és egy oxigénpalack is felrobbant. Négyet a tűzoltók hoztak ki a lángokból, és közülük a rendőrség mesterlövészei egyet kilőttek - mondta a katasztrófavédelem szóvivője, Kisdi Máté.

A tűzoltók nagy erőkkel, 5-ös, kiemelt riasztással vonultak a helyszínre, a közműszolgáltatók pedig lekötötték az épületről a gázvezetéket, és áramtalanítottak. A rendőrség 200 méteres körzetben lezárta az utcákat, a környéken több házat kiürítettek az oltás idejére. A lakók azóta már visszatérhettek otthonukba. Az oltást nagymértékben nehezítette, hogy a kánikulában teljes védőfelszerelésben és a húszkilós légzőkészülékben kellett dolgozniuk a tűzoltóknak - mondta a szóvivő.

A kigyulladt épületben csak a tulajdonos, egy idősebb nő tartózkodott, ő sem sérült meg. A tűz füstje messziről látható volt a környéken, de a lángok a szomszédos épületekre nem terjedtek át.