Újra előveszik az ittas vezetésért elítélt volt főrendőr ügyét

Vágólapra másolva!
A bíróság perújítást rendelt el az ittas vezetésért elítélt volt főrendőr, Kiss Ernő ügyében, mert a korábbi ítéletnél nem vettek figyelembe egy szakvéleményt, amely szerint a volt tábornok nem volt részeg - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Kiss Ernő rendőrtábornok nem volt részeg, amikor 2007-ben három parkoló autót összetört - írja a Blikk a Fővárosi Ítélőtábla végzésére hivatkozva, amely szerint perújítást rendeltek el az ügyben. A lap ügyészségi forrásokra hivatkozva azt írja, a volt főrendőrt felmenthetik az ittas vezetés vádja alól.

Kiss Ernőt 2009-ben ittas járművezetésért és a hatóság félrevezetése miatt 810 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték, és két évre elvették a jogosítványát, később ezt 450 ezer forintra és egy évre mérsékelték. A Fővárosi Ítélőtábla friss végzése szerint a korábbi jogerős ítéletnél nem vették figyelembe a védelem szakértőjét, aki azt állította, nem lehet pontosan megállapítani, hogy a balesetkor mennyi alkohol volt Kiss vérében. Emellett az Ítélőtáblához benyújtották az Igazságügyi Szakértői Intézet igazgatójának szakvéleményét, amely szerint Kiss véralkolholszintje az eredeti ítéletben szereplő 1,45 ezrelékkel szemben 0,714 ezrelék volt, ez pedig nem éri el a 0,8 ezrelékes szabálysértési értéket.

Holló Gábor, Kiss Ernő ügyvédje a lapnak azt mondta, hogy a perújítás azért fontos, mert a volt tábornokot egy 2010-es ittas vezetése miatt visszaesőként 4 hónap felfüggesztett fogházra ítélték és lefokozták; ha pedig a 2007-es ügyben felmentik, akkor a későbbi ügyet is újra kell tárgyalni.