Nyugdíjba megy az Emmi közigazgatási államtitkára

Vágólapra másolva!
Három államtitkárt cserélhetnek le a közeljövőben sajtóértesülések szerint. Az egyikük Jávor András, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumát hagyja ott, de máshová kerül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára is.
Vágólapra másolva!

Jávor András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közigazgatási államtitkára lehet az egyik, aki távozik posztjáról a közül a három államtitkár közül, akiknek közeljövőbeli a távozásáról a Magyar Hírlap adott hírt hétfőn. Az MTI kormánypárti forrásokra hivatkozva este azt írta, Jávor utódja Balog Zoltán miniszter egyik korábbi munkatársa lesz. "A leendő államtitkár asszony bizalmi körből érkezik, közigazgatási tapasztalata van" - mondták az MTI-nek nyilatkozó politikusok.

A keddi Magyar Hírlap és Népszabadság szerint Jávor utódja Lengyel Györgyi, a szolnoki kormányhivatal vezetője lesz.

Vízkelety Mariann, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közigazgatási államtitkára a Miniszterelnökségen folytathatja a munkát, a helyére Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára érkezik - írta a két lap kedden pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A Magyar Hírlap úgy tudja: Farkas Imre utódjáról még nem döntöttek, több jelölt neve is felmerült a posztra.

Hétfőn a Magyar Hírlap írt arról, hogy a közeljövőben három minisztériumnál várható változás közigazgatási államtitkári szinten. Az érintett tárcákat a lap nem nevezte meg. Azt írták, ketten a kabineten belül folytathatják a munkát. A lap szerint az átalakítások célja a politikai kormányzás kialakítása.

A Népszabadság online délután kereszténydemokrata forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy az egyik távozó államtitkár Jávor András, aki - a lap információi szerint egészségügyi okokra hivatkozással - nyugdíjba megy. Az Emmi az MTI megkeresésére úgy reagált: "Mint ahogy eddig, úgy ezt követően is, amennyiben a tárcánál személyi változások következnek be, úgy arról a nyilvánosságot a megfelelő időben tájékoztatjuk."