Gyógyíthatatlan gyerekeket loptak meg Pécsen

Vágólapra másolva!
A tolvajok betörtek a Szemem Fénye Alapítvány egyik használt ruhákat, játékokat árusító boltjába. Elloptak egy perselyt és összesen több mint 50 ezer forintot, amit a beteg gyerekeknek gyűjtöttek.
Vágólapra másolva!

Éjszaka ismeretlenek betörtek a Szemem Fénye Alapítvány egyik üzletébe, ahol használt ruhákat, játékokat árulnak - adta hírül a Duna Tv Híradója. Az alapítvány munkatársai szerint az üzlet bevételét daganatos gyerekek kezelésére fordítják. A rendőrség betöréses lopás miatt nyomoz - hangzott el a hírműsorban.

A tolvajok fél téglával betörték a kirakatot, úgy jutottak be az üzletbe, ellopták a hétvégi bevételt, összesen több mint 50 ezer forintot. Mivel beteg gyerekek szállításával foglalkozunk, üzemanyagköltségre ment volna ez a bevétel - mondta Kőszegi Rita, a Szemem Fénye Alapítvány önkéntes munkatársa.

Az alapítvány 65 ezer daganatos gyereket szállít évente kezelésekre: havonta 30 ezer kilométert tesznek meg a betegszállító autóik, benzinre egy hónapban 1,2 millió forintot költenek. Ezenkívül gyógyíthatatlan - izombeteg és éberkómás - gyerekeket is ápolnak.

"A beteg gyerekektől veszik el a pénzt, illetve azoktól a családoktól, akik 24 órás szolgálatban ellátnak egy beteg gyereket, merthogy ezt a pénzt az ő segítésükre fordítottuk volna" - tette hozzá Kasza Szabolcs, a Szemem Fénye Alapítvány sajtóreferense. A kár - a kirakat újraüvegezésével együtt - csaknem 200 ezer forint. A rendőrség még keresi a tolvajt.