Milliókkal verte át áldozatait a törökbálinti csaló

Vágólapra másolva!
Abu-dzabi edzőteremre, lakás- és autóvásárlásra hivatkozva csalt ki pénzt áldozataiból a rendőrség szerint az az 50 éves nő, akit szerdán vettek őrizetbe Törökbálinton. Volt, akitől hatmillió, mástól tizenötmillió forintot kapott.
Vágólapra másolva!

Több millió forintot csalt ki különböző ürügyekkel több embertől egy 50 éves törökbálinti nő, akit szerdán fogtak el a lakóhelyén. Lakásvásárlásra, Abu-Dzabiban kialakítandó edzőteremre vagy ugyanott kosárlabda-edzői állás megszerzésére, illetve befektetési célra csalt ki sok millió forintot áldozataitól - közölte honlapján a rendőrség.

A rendőrök szerint volt olyan sértett, aki tizenötmillió forintot utalt át neki még 2008-ban lakásvásárlás címén, de az ingatlant máig nem tudta birtokba venni, és a pénzét sem kapta vissza. Egy székesfehérvári női trénertől közel hatmilliót csalt ki azzal, hogy az Arab Emírségek területén, Abu-Dzabiban személyi edzéshez használatos helyiséget alakít ki neki vállalkozás céljából.

Abu-Dzabi volt a hívószó egy békéscsabai férfi esetében is, akinek azt ígérte, kosárlabda-edzői állást szerez neki, illetve különböző állítólagos befektetésekre - lakás, autó - vette rá. A rendőrök szerint tőle 5,5 millió forintot csalt ki. Ezenkívül volt, hogy szorult helyzetére hivatkozva kért kölcsön, illetve hitelügyletnél másnak a jutalékát vette fel.

Szerdán a budaörsi rendőrök fogták el a nőt, majd a nyomozók átkutatták a lakását. Több rendbeli csalással, okirattal való visszaéléssel, magánlaksértéssel gyanúsítják. Nem tett vallomást. Őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A rendőrök szerint a gyanúsított rendszeresen, haszonszerzési céllal, életvitelszerűen követte el a bűncselekményeket, ráadásul kihasználta a sértettek kilátástalan helyzetét, többségük kölcsönt vett fel azért, hogy a különböző összegeket átutalja neki. A rendőrök közzétették a nő fotóját is, és további sértettek jelentkezését várják.