Tárki: Az MSZP szintjén mozog a Fidesz támogatottsága

Vágólapra másolva!
Az előző hónaphoz képes nőtt a különbség a két nagy párt között, de a trend nem változott, a két párt népszerűsége azonos szinten mozog - derül ki a Tárki júniusi felméréséből. Továbbra is majdnem minden második ember bizonytalan vagy nem szavazna.
Vágólapra másolva!

Kismértékben nőtt a különbség az MSZP és a Fidesz-KDNP támogatottsága között júniusban - derül ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet legfrissebb felméréséből. Az adatok azonban továbbra is közel állnak egymáshoz: a Fidesz támogatottsága 18, az MSZP-é 14 százalékon állt júniusban a teljes népességen belül.

Ez a Fidesz esetében némi emelkedést, az MSZP esetében csökkentés jelzett az előző hónaphoz képest (Fidesz: 16, MSZP: 15 százalék), de a közvélemény-kutató szerint maradt a hosszabb ideje megfigyelhető trend: a kormánypárt népszerűsége az ellenzéki párt szintjén mozog.

A pártszimpátia kérdésében bizonytalanok vagy titkolózók aránya nem változott: arányuk az elmúlt hónapban 49% volt, jelenleg pedig 48%. A pártválasztók körében a FIDESZ-KDNP támogatottsága májusról júniusra 32%-ról 36%-ra nőtt, eközben az MSZP-é 31%-ról 27%-ra csökkent - derül ki a Tárki kutatásából.

A többi parlamenti párt népszerűsége is változatlan. A Jobbik a teljes népességen belül májusban és júniusban egyaránt 11%, míg a pártválasztók körében az előző havi 21% után jelenleg 22%-on áll. Az LMP a teljes népességen belül az elmúlt egy hónapban változatlanul 5%-ot, a pártválasztók körében pedig a májusi 11%-ot követően 10%-ot ért el. A Demokratikus Koalíció szavazói a teljes népességen belül változatlanul 2%-ot tesznek ki, ez a pártválasztók körében 4%-ról 3%-ra módosult.