A zsidó hitközség átvenné az Arany Alkonyt

Vágólapra másolva!
Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez fordultak az Arany Alkony idősotthonok lakói, miután visszavonták az otthonok működési engedélyét. A hitközség átvenné az otthonok működtetését, de nem tervezne nagy változtatásokat, viszont bevezetné a választható kóser étkezést és a rabbi által vezetett imát.
Vágólapra másolva!

Átvenné az Arany Alkony idősotthonokat az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), s az üzemeltetést és az épületek fenntartását is magára vállalná - írta csütörtöki számában a Népszabadság.

A lapnak Köves Slomó vezető rabbi azt mondta: a lakók megkeresése után döntött a hitközség arról, hogy aktívan részt kíván venni a helyzet rendezésében. A szervezet egyik gazdasági vezetője szerint a tárgyalások bíztatóan alakulnak a tulajdonos Medicatus cégcsoporttal, és arra számítanak, hogy a működési engedélyek beszerzésében a mostani tulajdonosok is segítenek majd.

A tervek szerint az otthonok hétköznapjai a tulajdonosváltással alig változnának, de a jövőben választható lenne a kóser étkezés, valamint az istentiszteletek kiegészülnének egy rabbi által vezetett imával. A hitközség abban bízik, hogy a tulajdonosváltásra még idén sor kerülhet.

A fővárosi kormányhivatal idén márciusban vonta vissza a budapesti Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. A döntés nyomán 1300 idős ember ellátása vált bizonytalanná - emlékeztetett a lap.