Három évet kapott a játék pisztolyos rabló

Vágólapra másolva!
A 25 éves kőműves három éve drog hatása alatt fenyegetett meg egy szegedi boltost, hogy adja neki a bevételt.
Vágólapra másolva!

Jogerősen 3 év 1 hónap börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a kábítószerfüggő szegedi férfit, aki játék pisztollyal próbált meg kirabolni egy üzletet. A most 25 éves férfi három éve egy szegedi középiskolában tanult, miután kőműves szakképesítést szerzett.

A fiatalembert annak idején a rendőrök egy hónapon belül kétszer is igazoltatták, egyik alkalommal kábítószert találtak nála, másik alkalommal bebizonyosodott, hogy drogot fogyasztott. Mivel vállalta, hogy kábítószer-függőséget gyógyító kezelésen vesz részt, az ellene indult nyomozásokat egy évre felfüggesztették. A vádlott a kezelést pár hónap után azonban megszakította, így nem felelt meg az elterelés feltételeinek.

2009. szeptember 2-án arcát törülközővel eltakarva lépett be egy szegedi élelmiszerüzletbe. A pénztárosnőtől - mint később kiderült - játék pisztollyal fenyegetőzve követelt pénzt, az alkalmazott azonban a felszólításnak nem tett eleget, ezért a vádlott maga vett ki a kasszából egy köteg ezrest. A pénzt azonban nem tudta magával vinni, mert a pénztáros az egyik vevő közreműködésével lefegyverezte. A helyszínről elmenekült vádlott a rabláshoz használt tárgyakat sportzsákba rakta, majd a Tiszába dobta, ahol azt megtalálták.

A férfit másnap reggel fogták el a rendőrök, kiderült, az is, hogy nem sokkal korábban kábítószert fogyasztott. A táblabíróság rablás kísérletében és kábítószerrel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat.