Bezárták a Bed Beach diszkót is

Vágólapra másolva!
Újabb fővárosi szórakozóhelyet zárattak be a hatóságok a múlt hétvégi razziához kapcsolódóan, így már ötre emelkedett a működést ideiglenesen szüneteltetni kényszerülő diszkók száma - erősítette meg az MTI információját pénteken Óbuda jegyzője.
Vágólapra másolva!

Múlt szombatra virradóra 13 fővárosi szórakozóhely ellenőrzését rendelte el Hatala József országos rendőrfőkapitány a Hajógyári-szigeten és a belvárosban. A rendőrség, a katasztrófavédelem, az adóhatóság, a bevándorlási hivatal, a tisztiorvosi szolgálat és a munkaügyi hivatal összehangolt akcióját követően két szórakozóhelyet zártak be rendőrnek eladásra kínált kábítószer, fegyvernek minősülő eszköz tartása, szabálytalan áram- és gázvételezés, leszűkített menekülési útvonalak, valamint bejelentés nélküli foglalkoztatás és vizezett szeszes ital miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Hatóság szombat éjjel visszatért ellenőrizni a szórakozóhelyeket, és olyan súlyos tűzvédelmi hiányosságokkal szembesültek, amelyek veszélyeztetik az ott tartózkodók biztonságos szórakozását, ezért újabb két helyet zárattak be azzal az indokkal, hogy azok nem tettek eleget az előírt kiürítési feltételeknek, nem volt meg a szükséges rendezvénytartási engedélyük, és nem határozták meg azt sem, hogy mekkora a hely maximális befogadóképessége.

Kiss Anita, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának jegyzője az MTI információját megerősítve pénteken azt tudatta, hogy a múlt szombatra virradó éjszaka lefolytatott ellenőrzésen tapasztalt hiányosságok megszüntetéséig, de legfeljebb 90 napra megtiltotta a zenés, táncos rendezvény tartását a Hajógyári-sziget 210. szám alatti Bed Beach szórakozóhelyen.

A jegyző a közbiztonság fenntartása érdekében, illetve fontos közrendvédelmi okból, fellebbezésre tekintet nélkül a határozat azonnali végrehajtását rendelte el. Így már öt szórakozóhelyet zárattak be a fővárosban a hatóságok különböző szabálysértések miatt.

A rendőrség a múlt szombati akció után kiadott közleményében azt írta, bizonyítottan tudtak az ellenőrzésre váró szórakozóhelyeken a razziáról, ugyanis már várták a hatóság munkatársainak érkezését. Erre reagálva Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója az MTI-nek korábban nyilatkozva leszögezte: az ellenőrzés nem volt összefüggésben a magas beosztású rendőröket is érintő korrupciós üggyel, és a razziára vonatkozó információ bizonyíthatóan nem a rendőrségtől szivárgott ki.

A dandártábornok hangsúlyozta: a Hatala József országos rendőrfőkapitány által elrendelt akcióhoz hasonló intézkedéseket a rendőrség korábban is tartott, és a rendőrség a jövőben is több hasonló razziát fog tartani.