Két ember is elmerült a Balatonban

Bűnmegelőzés a Balaton-parton, vízi rendész, strand, rendőr, motorcsónak
Vágólapra másolva!
Elmerült egy fiatal fiú Révfülöpnél a Balatonban, a vízimentők nagy erőkkel keresték, míg vasárnap délelőtt megtalálták a holttestét. Később Siófokról is jelzést kaptak egy elmerült emberről, ő is életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Vasárnap reggel 9 óra előtt pár perccel riasztotta az Országos Mentőszolgálat Veszprémi mentésirányítási Központja a Rupert sürgősségi mentőhajót, hogy egy fiatal fiút (a korábbi hírek szerint lányt) láttak elmerülni Révfülöpön - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője. Egy perccel később a közeli strandon szolgáló vízimentőnk is jelezte a Zánkai Központnak, hogy bekapcsolódott egy eltűnt ember keresésébe, tette hozzá.

Az eddigi információk szerint a fiú a Napfény Kempingből indult úszva a Szigeti Strand irányába. A kempingben többen is állítják, hogy látták elmerülni. A szemtanúk által megjelölt területet a bejelentés után átvizsgálták, három hajó (köztük a Rupert sürgősségi mentőhajó) személyzete dolgozott szonár segítségével. A helyszínen volt a Légimentők elsőként kiérkező mentőhelikoptere is.

A fiút délelőtt fél tizenegykor megtalálták, ekkor jelentették a hírt a kutatást végzők a zánkai központnak - közölte a szóvivő. A fiú életét vesztette.

A révfülöpi keresés helyszínéről 11 óra körül riasztotta a OMSZ a Rupert Sürgősségi Mentőhajót Siófokra. A jelzés szerint Szabadi-Sóstón, a Tömörkény utcai strandon láttak egy 47 éves férfit elmerülni a vízben. A férfi két gyermekével indult vízibiciklizni, majd a két és fél méteres vízbe ugrott és elmerült. A VMSZ két hajóval indult a helyszínre, később megtalálták a férfi holttestét a vízben.