Házi őrizetbe helyezték V. László munkatársát

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezték V. Istvánt, a rendőri korrupciós ügy egyik civil gyanúsítottját. A további öt gyanúsított, köztük V. László előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról a héten döntenek.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfői jogerős végzésével V. Istvánt - tette közzé a bíróság a honlapján. Az MTI úgy tudja: a férfi a rendőrtiszteket is érintő korrupciós ügy egyik gyanúsítottja és V. László alkalmazottja. A Fővárosi Törvényszék honlapján közzétett közlemény szerint a kényszerintézkedés augusztus 2-ig tart.

A Központi Nyomozó Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére való tekintettel indítványozta a gyanúsított házi őrizetének elrendelését. A bíróság a végzésében rámutatott: "a gyanúsítás szerinti bűncselekmény miatt kiszabható büntetés mértékére tekintettel továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ugyanakkor - a szükségesség és arányosság elvének figyelembevételével - a házi őrizettel is biztosítható a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél".

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy valamennyi gyanúsított esetében indítványt tettek az előzetes letartóztatás meghosszabbítására. A kényszerintézkedések ügyében várhatóan a héten dönt a bíróság.

A korrupciós ügy június 1-jén robbant ki, akkor Kalmár Tamást, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztálya vezetőjét és Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűncselekmények elleni osztálya vezetőjét vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba. Ez után Gulyás Imrére, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztálya vezetőjére és K. Attilára, az NNI kiemelt ügyek osztálya felderítőjére csaptak le.

V. Lászlót - aki többek között a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyek tulajdonosa - négy rendőri vezetővel és egy munkatársával együtt azzal gyanúsítják, hogy korrupció útján illegális rendőri védelem alatt, a hatósági ellenőrzésektől nem zavartatva működtette mulatóit. Az ügyészség szerint mindezekért V. László V. István segítségével havi rendszerességgel több százezres, illetve milliós nagyságrendű összegeket adott a rendőröknek.