Halállal végződött a csempészhajsza

Vágólapra másolva!
Egy feltételezett cigarettacsempész életét vesztette vasárnapra virradóra Kárpátalján, az ukrán-magyar határ közelében, miközben társaival teherautóval menekült a rájuk tüzelő ukrán határőrök elől.
Vágólapra másolva!

A kárpátaljai ukrán hírportálokon hétfőn megjelent, ellentmondásos értesülések szerint az ukrán határőrök az ungvári járási Eszeny és Tiszaásvány települések között, az ukrán-magyar határtól 300 méterre csaptak le a cigarettacsempész társaságra, amikor éppen GAZ 3511 típusú teherautójukról cigarettásdobozokat pakoltak le.

A határőrök a helyszínen két személyt őrizetbe vettek, ám négy csempész felugrott a tehergépkocsira, amely nagy sebességgel elhajtott, miközben az út menti árokba szorította az üldözésére indult határőr-terepjárót. Az elakadt határvadászok ekkor gumilövedékekkel tüzeltek, és világító rakétát is kilőttek a teherjárműre, amelynek kigyulladt a raktere.

A területileg illetékes csapi határőr-parancsnokság jelentése szerint a csempészek a járművel Eszeny irányába menekültek, ám a Kárpátalja megyei közlekedésrendészet egyik közúti járőre néhány órával később egészen más helyen, a Csap-Munkács autóút mellett, az incidens helyszínétől mintegy 10 km-re, Kisdobrony és Demecsi települések között talált rá a négy csempészre, akik súlyos sérülésekkel, egymástól 200-300 méterre feküdtek az útpadkán. A rendőrök értesítették a mentőket, de a sérültek egyike, egy 23 éves, a Munkács melletti Várkulcsa (Kljucsarki) községből származó fiatalember még a segítség megérkezése előtt meghalt.

A cigarettásdobozokkal megrakott teherautóra, amelynek hátsó része tüzet fogott, a sérültek megtalálásának helyszínétől mintegy nyolc kilométerre, az Ungvárhoz közeli Téglás községben, egy cég telephelyén bukkantak a hatóságok.

A határőrség jelentése szerint a csempészek úgy sérültek meg, hogy leugrottak a lángokban álló, mozgó járműről.