Vágólapra másolva!
Zárva találta az [origo] tudósítója mindkét légkondicionált szobát a Főpolgármesteri Hivatalban, amelyekről a hivatal azt mondta, bárki betérhet oda hűsölni a nagy melegben, és ahol ásványvizet is lehet kapni. A főváros szerint bárkit beengednének, de egész nap nem jelentkezett senki.
Vágólapra másolva!

Kedden délelőtt a Főpolgármesteri Hivatal azt közölte, a harmadfokú hőségriasztás időtartama alatt a Városháza épületébe (az V. kerület, Városház utca 9-11-es szám alatt) bárki betérhet hűsölni a 282-es számú légkondicionált tárgyalóba, illetve az úgynevezett Bank-szárny 205-ös helyiségébe. A szobákban a közlemény szerint ásványvizet is biztosítanak.

Az [origo] tudósítója azonban kedden délután mindkét szobát zárva találta. Az épületben megkérdezett dolgozók nem, vagy csak a sajtóból hallottak a hűsölőszobákról. (Azt is mondták, hogy jó ötletnek tartanák ezt. Az épületben tudósítónk szerint valóban pokoli a hőség.)

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője, Szűcs Somlyó Mária az [origo]-nak úgy reagált, hogy a szobák elérhetőek a hűsölni vágyók számára. A bejáratoknál dolgozó rendészek ugyanis felkísérik és beengedik azokat, akik rosszul vannak, vagy szeretnének egy kicsit lehűlni, de a keddi nap folyamán nem jelentkezett senki.