Szörföst és fürdőzőt mentettek ki a Velencei-tóból

Vágólapra másolva!
Egy 17 éves lányt halántékon vágott a szörfje, egy 33 éves férfinak pedig elfújta a matracát a szél - mindkettejüket ki kellett menteni a Velencei-tóból.
Vágólapra másolva!

Egy bajba jutott szörföst és egy kimerült fürdőzőt mentettek ki a Velencei-tóból kedden a vízi rendőrök - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Előbb egy 17 éves lányt mentettek ki a vízből a gárdonyi kapitányság vízi rendőrei. A Tini stranddal szembeni vízterületen vették észre a szörfdeszkán ülő lányt. Kiderült, hogy a sporteszköz rúdja a bal halántékán megütötte a lányt, aki a fejsérülése miatt nem tudott kijutni a partra. A rendőrök a szörffel együtt kivitték a vízből, majd a mentők beszállították Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba.

Később egy 33 éves férfi kért segítséget a járőröktől. A tó Nagy-tisztás nevű területén találtak rá a teljesen kimerült emberre. Mint kiderült, elfújta a szél a gumimatracát, azt próbálta utolérni, de a nagy hullámoktól és az úszástól elfáradt. A rendőrök partra vitték, később a gumimatracot is megtalálták, és visszaadták a férfinak.