Baltával ölte meg harapós kutyáját egy férfi

Vágólapra másolva!
Állatkínzás miatt indult eljárás egy kutyáját megölő putnoki férfi ellen. Az állat megharapott egy gyereket, ezért a férfi fejszével agyonütötte, majd elásta.
Vágólapra másolva!

Állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 61 éves putnoki férfi ellen, aki - miután kutyája megharapott egy 10 éves kisfiút - az ebet egy fejszével agyonverte, majd a közeli erdőben elásta - közölte a rendőrség a honlapján csütörtökön.

A rendőröket telefonon értesítették, hogy egy kutya megharapott egy 10 éves gyereket Putnok családi házas részén, a gyerek a harapás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező rendőröknek az állat gazdája elmondta, hogy a kutya elszakította a láncát, így jutott ki az udvarból.

A 61 éves férfi a rendőrség többszöri kérésére sem mutatta meg az állatot, majd számos kitérő válasz után elmondta, hogy a gyermek sérülését követően kivitte az ebet az erdőbe, ahol egy fejszével agyonütötte, majd elásta. A férfi ellen állatkínzás és kutyával való veszélyeztetés miatt indult eljárás.