Egy hét múlva döntenek a Klubrádióról

Vágólapra másolva!
Egy hét múlva dönt a Fővárosi Ítélőtábla a Klubrádió és a Médiatanács között húzódó ügyben. 2010-ben az ORTT pályázatán frekvenciát nyert a Klubrádió, de a hatóság jogutódja már nem kötött vele szerződést.
Vágólapra másolva!

Egy hét múlva hirdeti ki másodfokú határozatát a Fővárosi Ítélőtábla a Klubrádió keresetéről, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen indított a csatorna a 92,9 MHz-es budapesti körzeti frekvencia megszerzéséért. A Fővárosi Ítélőtábla a másodfokú eljárás keretében az iratismertetést megtartotta, és a feleket is meghallgatta, döntését azonban csak július 12-én hirdeti ki - hangzott el a csütörtöki tárgyaláson.

Az eljárást a Klubrádió azért kezdeményezte, mert bár 2010-ben az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) pályázatán elnyerte a 92,9 MHz-es budapesti rádiófrekvencia használati jogát, a hatóság jogutódja mégsem kötött vele szerződést. A hatóság ezt azzal indokolta, hogy a Klubrádió már rendelkezett egy budapesti frekvenciával, a jogszabályok értelmében pedig ugyanazon a területen egy médiaszolgáltatónak nem lehet két hullámhossza.

Az elsőfokú bíróság februárban létrehozta a felek között a műsorszolgáltatási szerződést. A hatóság ez ellen fellebbezést nyújtott be, kifogásolva a többi közt azt, hogy a bíróság szerinte a Klubrádió keresetétől eltérő tartalommal állapította meg a létrehozott szerződés tartalmát, és a szerződés létrehozásának időpontját sem határozta meg.