Gyakrabban ellenőrzik az ételt a börtönben

Vágólapra másolva!
A hőség miatt gyakrabban ellenőrzik a börtönökben az intézeti étkeztetés minőségét, valamint az otthonról a raboknak küldött ételt.
Vágólapra másolva!

Ellenőrizzék gyakrabban a büntetés-végrehajtási intézetekben az élelmiszerek hűtését, kezelését, az intézeti étkeztetést, valamint a postán beküldött, illetve látogatáskor behozott élelmiszercsomagok tartalmát - többek közt ezt tartalmazza a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) a napokban kibocsátott körlevele.

Az MTI érdeklődésére a BVOP közölte: a körlevélben arra hívták fel a bv-szervek vezetőinek figyelmét, hogy az emberi szervezet hőség miatti fokozott igénybevétele miatt a büntetés-végrehajtás személyi állományának szolgálatteljesítése, illetve a fogvatartottak elhelyezése és munkáltatása során milyen szempontok szerint járjanak el.

Az intézkedés többek között kitér arra, hogy fokozott figyelemmel szervezzék meg az őr- és szolgálati helyeken a személyi állomány szolgálatteljesítését. A kedvezőtlen körülmények között dolgozók kapjanak védőitalt, illetve rövidebb időközönként váltsák egymást, ha ezt a helyi viszonyok lehetővé teszik.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy fokozottan ügyeljenek a szállítások és előállítások előkészítésére, végrehajtására. Intézkedjenek a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz, szükség esetén más védőital biztosításáról a személyi állomány és az előállított, szállított, munkát végző fogvatartottak részére is.