Eltiltották lovaiktól a magyar huszárokat

Vágólapra másolva!
A múlt héten állatkínzás gyanújával Svédországban két napra fogdába zárt magyar huszárok nem értik, hogy miért tiltották el őket állataiktól - írja a hétfői Blikk.
Vágólapra másolva!

Nem látogathatják meg lovaikat azok a hagyományőrző magyar huszárok, akiket egy lakossági bejelentés alapján, állatkínzás gyanújával tartóztatott le és zárt két napra fogdába a svéd rendőrség a múlt héten - írja a hétfői Blikk.

Nem értjük, mikért tiltottak el állatainktól, amikor eleve azért álltunk meg Amalban, hogy segítsünk sántikáló lovunkon - idézi a Blikk Csepin Pétert, az egyik lovast. A lap úgy tudja: hamarosan eldől, hogy a huszároknak haza kell-e utazniuk, vagy folytathatják útjukat.

A két férfi április 7-én indult Várpalotáról az északi portya elnevezésű útra, és eddig háromezer kilométert tett meg hagyományos huszárviseletben. Útjuk célja, hogy felelevenítsék a magyar huszár- és lovas hagyományokat, népszerűsítsék a lovas sportot, a tartalékos katonai szolgálatot, valamint jó hírét vigyék az országnak, és kapcsolatokat teremtsenek.