Fegyverarzenált találtak egy barátnőjét zaklató férfinál

Vágólapra másolva!
SMS-ben fenyegette meg a barátnőjét egy baracskai férfi, és miután a rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, kiderült, hogy egész fegyverarzenál van a férfi otthonában.
Vágólapra másolva!

Zaklatás bűntette és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntette miatt indult büntetőeljárás egy 28 éves baracskai férfi ellen - közölte honlapján a rendőrség. A férfit kommandósok fogták el vasárnap délután. A lakásán tartott házkutatás során a gárdonyi nyomozók 15 fegyvert, valamint hozzájuk tartozó lőszereket foglaltak le.

A férfi ellen a volt barátnője tett feljelentést vasárnap délelőtt zaklatás miatt, miután a férfi SMS-ben megfenyegette a nőt. A feljelentést követően a gárdonyi forrónyomos szolgálat azonnal adatgyűjtésbe kezdett, amelynek során olyan információk kerültek a birtokukba, miszerint a férfi baracskai házában - ahol a szüleivel lakik - engedély nélkül lőfegyvereket és lőszereket tart. Így a férfi tegnapi elfogását a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Alba akcióalosztály kommandósaival közösen szervezték meg.

A férfi otthonában tartott házkutatás során a baracskai ingatlanban összesen 15 fegyver és több azokhoz tartozó lőszer került elő. A helyszínre kiérkező igazságügyi fegyverszakértő az egyik fegyverrel kapcsolatban megállapította, hogy az éles lőfegyver, egy hatlövetű, gyári szám és típusjelzés nélküli éles forgópisztoly, amellyel kapcsolatban a férfi semmilyen engedéllyel nem rendelkezett. A többi fegyvert, illetve lőszert jelenleg szakértő vizsgálja annak megállapítása végett, hogy lőfegyvernek minősülnek-e, vagy sem.