Limuzinokat és terepjárókat vásárol a NAV

Vágólapra másolva!
Alapvetően a bűnügyi, bevetési, revizori, illetve végrehajtási szakterületeken dolgozóknak akar új szolgálati gépjárműveket beszerezni az adóhivatal. Felső- és középkategóriás autókat keresnek: kombikat, limuzinokat és terepjárókat.
Vágólapra másolva!

Összesen 235 személygépjármű beszállítására írt ki nyílt közbeszerzési eljárást nyolc részteljesítésre bontva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - írja a Napi Gazdaság csütörtöki száma.

A NAV jelenleg több mint 1400 gépjárművet használ - írja a lap az adóhivatal tájékoztatására hivatkozva -, ezek között felső- és középkategóriás autók is vannak, amelyek egy részét most lecserélik, alapvetően a bűnügyi, bevetési, revizori, illetve végrehajtási szakterületeken. A kiírt beszerzéssel kizárólag a 10 évnél idősebb, illetve több mint 200 ezer kilométert futott autókat cserélik le, ami a teljes gépjárműpark 16 százaléka.

A közbeszerzési felhívásból kiderül, az országosan kiemelt termékekre vonatkozó állami normatíva szerint a felső-közép 7. és 8. kategóriába (a legmagasabb a 9.) valamint a közép 6. kategóriába sorolt járműveket vásárolnak, a legtöbbet kombi és limuzin típusú személyautókból, továbbá legfeljebb 35 terepjárót, 10 bevetési személygépjárművet és egy vezetői autót, amely csúcskategóriás is lehet.