Vádalkut kötött a rendőrkorrupciós ügy egyik érintettje

Vágólapra másolva!
A Blikk meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a V. László vállalkozó körül kirobbant rendőrkorrupciós ügy egyik érintettje védett tanúként segíti a nyomozóhatóság munkáját. A férfi vallomását zártan kezelik az ügyészségen.
Vágólapra másolva!

Védett tanú segíti a rendőrkorrupciós ügy nyomozását - írja a Blikk pénteki száma. A lap szerint a vezető beosztású rendőrtiszt nevét csak a vizsgálat vezetője ismerheti, vallomását teljesen külön és zártan kezelik az ügyészségen. A tanú vádalkut kötött a nyomozóhatósággal, mert ő is érintett a korrupciós ügyben.

A Blikk úgy tudja: amennyiben bírósági szakaszba jut az ügy, a tárgyaláson sem kell majd megjelennie, a nyomozási szakaszban tett vallomását olvassák majd fel, a neve elhallgatásával, a tanút ugyanis jól ismerheti a V. László nevével fémjelzett ügyben letartóztatott négy rendőr. A lap értesüléseit nem kommentálták a hatóságok.

A vállalkozóval kapcsolatos korrupciós ügyre június elején derült fény. Hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt, valamennyiüket előzetes letartóztatásba helyezték. Cikkeinket az ügyről itt olvashatja.