Félszázan keresik Bándy Kata gyilkosát

Vágólapra másolva!
Nincs áttörés a nyomozásban - jelentette ki az Indexnek Kovács Lajos, aki egynapos konzultációra utazott, hogy segítsen a pécsi pszichológus gyilkosát kereső rendőröknek. Kovács szerint 40-50 ember dolgozik az ügyön, és a korábbi esetek alapján feltételezik, hogy a tettes már követett el bűncselekményt.
Vágólapra másolva!

Elutazott már Pécsről az a négy nyomozó, akik egynapos konzultációra utaztak Pécsre, Bándy Kata meggyilkolása miatt - nyilatkozta az Indexnek egyikük, Kovács Lajos nyugalmazott nyomozó, aki régebben az NNI Döglött ügyek osztályát vezette.

Kovács azt mondta, tudomása szerint péntek délutánig nem történt áttörés a nyomozásban. Az egynapos látogatásuk alatt felkeresték az eset ismert helyszíneit, beszéltek a nyomozás irányítóival. Kovács szerint meggyőződtek róla, hogy a nyomozás teljesen szakszerűen, a protokoll szerint folyik, jól irányítva, kellő erővel. Negyven-ötven ember dolgozik az ügyön, tette hozzá.

Kovács annyit mondott még az Indexnek, hogy szerinte Bándy Kata "típusbűncselekmény" áldozata, minden évben van három-négy hasonló ügy, hogy egyedül hazafelé tartó fiatal nőkre támadnak rá éjszaka. Kovács szeront az ilyen elkövetőkre jellemző a "visszatérő hajlam", a korábbi ügyek tapasztalatai alapján Bándy Kata támadója esetében is feltételezik a nyomozók, hogy nem ez volt az első bűncselekménye.