Feljelentik a volt titokminiszter testvérét

Vágólapra másolva!
Az Állami Egészségügyi Központban 2007 és 2010 között többmilliárdos értékben, a közbeszerzés megkerülésével szereztek be gyógyszereket - állítja a honvédelmi tárca belső ellenőrzési főosztálya. Az intézmény akkori vezetője Szilvásy István volt.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés és egyéb gazdasági vétségek gyanújával büntetőfeljelentést kezdeményezett Hende Csaba honvédelmi miniszter Szilvásy István (Szilvásy György volt titokminiszter testvére), a HM Állami Egészségügyi Központ volt főigazgatója ellen - írja a Magyar Nemzet pénteki száma.

A nyugállományú dandártábornok ellen azért tesznek feljelentést, mert az általa 2007 és 2010 között vezetett HM Állami Egészségügyi Központnál és intézményeinél, illetve a Honvédkórház honvédelmi tárca által felügyelt jogelődjeinél számos, gazdasági bűncselekmények gyanúját is felvető szabálytalanságot tárt fel a Honvédelmi Minisztérium belső ellenőrzési főosztálya. A feljelentés alapján a volt kórházigazgató mellett felelősségre vonhatják az egykori gazdasági igazgatót és pénzügyi osztályvezetőt is.

A vizsgálat legsúlyosabb megállapításai szerint a Honvédkórház és jogelődjei összességében többmilliárdos értékben, a közbeszerzés megkerülésével, egyedi megrendelés alapján szereztek be gyógyszereket, illetve több százmilliós értékben rendeltek meg higiéniás takarítást a 2002 és 2010 közötti időszakban. Az ellenőrzés megállapításai alapján ugyanakkor nem zárható ki, hogy sokszor szándékosan nem írtak ki pályázatot.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a lapnak azt mondta: a minisztérium jelentése a Honvédkórház és jogelődjei 2002 és 2010 közötti közbeszerzéseinek ellenőrzéséről a napokban érkezett meg.