Rendőrökre támadtak a siófoki korzón

Vágólapra másolva!
A Somogyi Hírlap úgy tudja: két társaság szólalkozott össze a sétányon, majd amikor három rendőr igyekezett csitítani őket, ellenük fordultak. A banda tagjai a földön is ütlegelték a rendőröket, a korzó tele volt sétálókkal, de senki nem lépett közbe.
Vágólapra másolva!

A siófoki Petőfi sétányon támadtak rendőrökre néhány napja, az éjszakai esetnek több száz szemtanúja volt, de a hivatalos szervek hallgatnak - írja a Sonline.hu a pénteki Somogyi Hírlapra hivatkozva.

A lap szemtanúkra hivatkozó beszámolója szerint két társaság szólalkozott össze a sétányon, majd amikor három rendőr igyekezett csitítani őket, ellenük fordultak. A túlerőben lévő banda tagjai a szemtanúk szerint akkor is ütlegelték a rendőröket, amikor azok már a földre kerültek, miközben a korzó tele volt sétálgatókkal, de senki nem lépett közbe. Hamarosan kommandósok érkeztek a helyszínre, ők vetettek véget a verekedésnek, a rendőrökre támadó csapatból több embert is megbilincseltek.

Egyes információk szerint az egyik rendőrt kórházi ellátásban kellett részesíteni. A siófoki kórház sürgősségi ügyeletén annyi nyoma maradt az esetnek, hogy a kérdéses időpontban két fiatalembert láttak el, akik "rendőri intézkedés során sérültek meg".

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a lap érdeklődésére annyit közölt, hogy az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt indított büntetőeljárást a nyomozó ügyészség.