A lopott szivattyúban akadt el a menekülő tolvaj

Vágólapra másolva!
Rajtakapta a gazda a tanyáról kábeleket és egyéb felszereléseket lopó tolvajt, és üldözni kezdte. A tolvaj az üldözés közben meg akart szabadulni a tárgyaktól, de az elhajított szivattyúval saját magának okozott defektet, így elkapták.
Vágólapra másolva!

A lopott szivattyú okozta annak a 44 éves férfinak a vesztét, aki hétfőn este egy Mórahalom melletti tanyáról kábeleket és egy tűzoltótömlőt is elrabolt - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi gondosan felpakolta kisteherautójára a zsákmányt, majd komótosan elindult a hazafelé vezető földúton, amikor arra lett figyelmes, hogy vele szemben érkezik egy másik autó.

Éppen az elcsent áru gazdája érkezett. A tolvaj gázt adott, de a tulajdonosnak gyanússá vált a hirtelen iramváltás és az is, hogy a kisteherautó hátsó rendszámtáblája egy nejlonzacskóval le volt takarva, így utánaeredt. A tolvaj megpróbált elmenekülni, de Zákányszék külterületéhez érve úgy gondolta, szerencsésebb, ha megszabadul a frissen szerzett tárgyaktól.

Kinyitotta az autó jobb első ajtaját, és elkezdte kidobálni a holmit. Amikor azonban a szivattyút hajította ki, a kocsi hátsó kereke átment rajta, amivel defektet okozott saját magának. A gazda hamar utolérte a férfit, és a rendőrség kiérkezéséig feltartotta.

A férfit a kiérkező rendőrök elfogták, kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Ellene lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.