Mobilozással árulta el magát Bándy Kata gyilkosa

Pécs, gyilkosság, Rendőrök dolgoznak a pécsi Délibáb utcában, ahol megtalálták az eltűntként keresett rendőrségi pszichológus, Bándy Kata holttestét
Vágólapra másolva!
A Dunántúli Napló információi szerint a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított férfi az elfogása előtt is használta a mobiltelefonját, ami segítette az őt kereső rendőrök munkáját.
Vágólapra másolva!

Vasárnap dél körül fogta el a rendőrség a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. Lászlót - írja meg nem nevezett forrásokra a Dunántúli Napló internetes oldalán. A lap szerint a férfit a mobilja segítségével találták meg. A gyanúsított ugyanis használta a készüléket, így pontosan megtudták határozni a tartózkodási helyét. P. Lászlót egy Bóly közeli kukoricásban fogták el.

P. Lászlót szerdán helyezte 30 napra előzetes letartóztatásba a bíróság, miután a férfi kedden elismerte, hogy ő ölte meg Bándy Katát.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vették a 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a nő meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találták meg.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt, hogy várhatóan csütörtökön vetik poligráfos hazugságvizsgálat alá P. Lászlót, de a Dunántúli Napló szerint erre végül nem került sor. A Magyar Nemzet információi szerint a vizsgálatra azért van szükség, mert bár a férfi részletes beismerő vallomást tett, annak egyes részletei nem hihetőek a rendőrség számára.

P. László vallomásában azt állította, hogy egyedül volt azon az éjszakán, amikor megfojtotta a bűncselekmény áldozatát, Bándy Kata rendőrségi pszichológusnőt. A Magyar Nemzet információi szerint azonban egy tanú azt állítja, hogy a gyilkosság éjszakáján hallotta egy nő sikoltozását, majd egy fekete autót látott elhajtani a helyszínről. A rendőrség ezért valószínűleg azt gyanítja, hogy a gyanúsítottnak társa lehetett, aki a kocsit vezette. Erre utalhat az is, hogy a gyilkosság ügyében kitűzött nyomravezetői díjat még nem vonták vissza. (Az ügy hátteréről itt, a gyilkosról készült anyagunkat pedig itt olvashatja.)