Hazugságvizsgálattal keresik a pécsi gyilkos társát

Vágólapra másolva!
Nem hisz a rendőrség a pécsi gyilkosnak, aki azt állította, hogy egyedül ölte meg Bándy Katát. A Magyar Nemzet szerint csütörtökön hazugságvizsgálat vár a gyanúsítottra, mivel több mint valószínű, hogy valaki segítette a bűncselekmény elkövetésében. A férfi anyja a Népszabadságnak azt mondta, hogy a fia mindig bandában bűnözött, és meg is nevezett egy lehetséges bűntársat.
Vágólapra másolva!

Várhatóan csütörtökön vetik poligráfos hazugságvizsgálat alá a pécsi gyilkosság gyanúsítottját, P. Lászlót - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet. A napilap információi szerint a vizsgálatra azért van szükség, mert bár a férfi részletes beismerő vallomást tett, annak egyes részletei nem hihetőek a rendőrség számára.

P. László vallomásában azt állította, hogy egyedül volt azon az éjszakán, amikor megfojtotta a bűncselekmény áldozatát, Bándy Kata rendőrségi pszichológusnőt. A Magyar Nemzet információi szerint azonban egy tanú azt állítja, hogy a gyilkosság éjszakáján hallotta egy nő sikoltozását, majd egy fekete autót látott elhajtani a helyszínről. A rendőrség ezért valószínűleg azt gyanítja, hogy a gyanúsítottnak társa lehetett, aki a kocsit vezette. Erre utalhat az is, hogy a gyilkosság ügyében kitűzött nyomravezetői díjat még nem vonták vissza.

A Magyar Nemzet Rendőrségi forrásai szerint a jelenleg folyó vizsgálatban ellenőrzik a tanú a nyilatkozatát, aki a fekete autót látta. Erre annál is inkább szükség van, mert a gyanúsított anyja szerint P. László mindig bandában követte el bűncselekményeit - írja a Népszabadság.

A lap csütörtöki számában részletes beszámolót adott közre a férfi anyjáról, aki szerint fiának "minden bűncselekményben cimborája volt", mert "nem bírt egyedül lenni". Az asszony szerint az ügyben ezért felmerülhet a férfi egyik unokatestvérének, J. Olivérnek a neve is, aki a gyilkosság előtt P. Lászlóval együtt költözött Pécsre. A szintén büntetett előéletű unokatestvér a Népszabadság szerint együtt lakott a gyanúsítottal még a gyilkosság után is, P. letartóztatása óta azonban nyoma veszett.

A lap emlékeztet rá, hogy P. László nem csupán betyárbecsületből tagadhatja le esetleges bűntársait, hanem azért is, mert a csoportosan elkövetett bűncselekmény súlyosbító körülmény. Ha bebizonyosodik, hogy társai is voltak, szinte biztos, hogy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélik.

Csütörtökön a Bama.hu megszólaltatta a gyanúsított DNS-ét megtaláló igazságügyi szakértőt, Angyal Miklós rendőralezredest is, aki azonban szintén nem árulta el, hogy egy vagy több DNS-t találtak-e a holttest körül. Azt sem árulta el, hogy az áldozatot vajon a holttest megtalálásának helyszínén ölték-e meg, vagy később vitte-e oda valaki, de megerősítette: a rendőrök már biztosan tudják, hogy elsődleges, vagy másodlagos helyszínről van-e szó. Az igazságügyi szakértő kijelentette: meggyőződése, hogy nagyon rövid időn belül eredményesen lezárható lesz a nyomozás.

A Magyar Nemzet szerint ugyanakkor még készülnek az orvosi, elmeorvosi, illetve P. László kábítószerfüggőségével kapcsolatos szakvélemények is. Utóbbi szintén érdekes lehet, hiszen bár P. azt vallotta, hogy bedrogozva, részegen követte el a bűncselekményt, a Népszabadságnak a férfi anyja azt mondta, hogy otthon a fia nem élt semmilyen szerrel, csak üdítőt ivott.

P. Lászlót szerdán helyezte a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba, miután a férfi kedden elismerte, hogy ő ölte meg Bándy Katát.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vették a 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a nő meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen (az ügy hátteréről itt, a gyilkosról készült anyagunkat pedig itt olvashatja).