Több mint 200 percet késett a balatoni vonat

MÁV, Magyar Államvasutak Zrt., vasút, jegyautomata, vonat, pályaudvar, vonatjegy
Vágólapra másolva!
Sorozatos műszaki hibák miatt hatalmas késésekkel járnak a vonatok a Balaton északi és déli partján is. Előbb a déli parton, majd Tárnoknál is megadta magát a biztosítóberendezés: az összeadódó késések miatt egy vonat több mint 200 perc késéssel érkezett Budapestre. A forgalom legkorábban a déli órákra állhat helyre.
Vágólapra másolva!

225 perces késéssel érkezett be Budapestre egy Balatonról érkező vonat péntek délelőtt, miután sorozatos műszaki hibák miatt két helyen is hosszasan kellett vesztegelnie. A meghibásodások a Balaton északi és déli partján közlekedő vonatokat is érintik - közölte az [origo]-val a Mávinform. Késésekre még jó ideig számítani kell, a menetrend legkorábban dél körül állhat helyre.

A késéseket az okozta, hogy hajnalban műszaki hiba miatt egy időre teljesen leálltak a vonatok a Balaton déli partján. A Mávinform szerint Szabadbattyán és Nagykanizsa között elromlott a távirányítással működő biztosítóberendezés. Bár a hibát már kijavították, a vonalon a vonatok 70-100 perces késéseket halmoztak fel.

Nem sokkal ezután a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon, Tárnok állomáson is elromlott a biztosítóberendezés, amelyet egy fél 8-kor beérkező vonat rongált meg. A hiba miatt itt is leállt a forgalom, és így blokkolta a vonatforgalmat a Balaton mindkét partján. A hibát szintén kijavították reggel, de újabb 70-80 perc késés keletkezett. Az a vonat, amelyik mindkét hiba miatt vesztegelt, így közel négyórát késik.

A feltorlódások és a szerelvényfordulók miatt a menetrend szerinti közlekedés legkorábban a déli órákra állhat helyre - mondta az [origo]-nak Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese, jelezve, hogy késések akár még a délutáni órákban is előfordulhatnak.