Megerőszakoltak egy német nőt egy tanyán

Vágólapra másolva!
Bántalmaztak és kiraboltak egy német házaspárt egy Jánoshalma külterületén lévő tanyán. A nőt megerőszakolták, a férfit összeverték, a háromfős banda közel félmillió forint értékben zsákmányolt értéket.
Vágólapra másolva!

Bántalmazott, majd kirabolt egy Jánoshalma külterületén élő német házaspárt az a három férfi, akik közül kettőt néhány óra leforgása alatt elfogott a rendőrség - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken. A rendőrség tájékoztatása szerint a házaspárt saját tanyáján szerdán éjszaka támadta meg három férfi. Az éppen hazaérkező 57 éves német férfitól pénzt követeltek, majd ütlegelni kezdték. Amikor bemenekült a tanyája udvarára, a támadók is követték.

A sértett kiabálására az otthon tartózkodó, 48 éves felesége sietett segítségére. A rablók őt is többször megütötték, egyikük megerőszakolta. A bántalmazás következtében a német férfi arccsonttörést szenvedett, a házaspárt kórházban ápolják.

A három elkövető a tanyáról készpénzt, mobiltelefont és egy laptopot vitt el, közel 500 ezer forint értékben. A rendőrséget a történtekről a házaspár szomszédja értesítette. A járőrök nem sokkal később megtalálták a tettesek hátrahagyott autóját, azonosították az autó tulajdonosait. Végül a három támadó közül az eset után alig néhány órával, a rendőröknek csütörtök reggelre kettőt - egy 37 éves és egy 21 éves férfit, apát és fiát - sikerült elfogniuk.

A fiatalabb gyanúsított beismerő vallomást tett, megnevezte harmadik társukat: egy szintén jánoshalmi, 31 éves férfit, akit jelenleg is nagy erőkkel keres a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság.