Behajtót küld a veszprémi adósokra az önkormányzat

Vágólapra másolva!
Több mint 400 millió forinttal tartoznak a Veszprémi Közüzemi Szolgáltatónak a helyiek. Többnyire a távhődíjat és a hulladékelszállítást nem fizették ki. Az utolsó felszólítás után öt nap van a fizetésre, aztán jön a követeléskezelő.
Vágólapra másolva!

Követeléskezelő céget bízott meg a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. a kintlévőségei behajtásával. A szolgáltatónak 400 millió forinttal tartoznak a veszprémiek. Az ügyfeleknek az utolsó felszólítás átvétele után öt napjuk van a 30 napon túli adósság rendezésére - közölte az önkormányzat tulajdonában lévő cég vezérigazgatója.

Göttlinger László elmondta, nagy mértékben növekedtek a VKSZ kintlévőségei, ezek összege mára meghaladta a 400 millió forintot. A kintlévőségek nagy része az elmaradt távhő-szolgáltatási díjakból adódott össze, de sokan tartoznak hulladékszállítási díjjal is.

Hozzátette, azok az ügyfelek számíthatnak a követeléskezelő cég munkatársainak megjelenésére, akik tartósan, a Zrt. többszöri felszólítása ellenére nem rendezik elmaradásukat.

Minden esetben a 30 napon túli, lejárt tartozások kerülnek át a cég kezelésébe; az utolsó felszólítást a követeléskezelő társaság viszi ki személyes átvételre. Ezt követően öt nap áll az adós rendelkezésére, hogy felkeresse a cég valamely ügyfélszolgálatát, ahol lehetőség van a tartozás rendezésére, de akinek ez gondot okoz, hathavi részletfizetést is kérhet - közölte Göttlinger László.

Ha a hátralékos ügyfelek nem rendezik öt napon belül tartozásukat, nemcsak a tőketartozást, a kamatot és az eljárási költséget kell megfizetniük, hanem a követeléskezelő társaság felmerülő költségeit is - mondta.

A vezérigazgató közlése szerint a VKSZ Zrt. partnere a családsegítő központ adósságkezelő kezdeményezésének, így a jelentős közüzemi tartozást felhalmozó ügyfelek közül azok, akik vállalják, hogy részt vesznek a kétéves programban, melynek keretében a családsegítő szolgálat munkatársa segít rendbe tenni a családi költségvetést, akár hosszabb idejű - maximum egyéves - részletfizetésre is számíthatnak.