Orbán: Matolcsy hazajön, így én elmehetek

Vágólapra másolva!
Hétfőtől nyári szabadságon lesz Orbán Viktor, aki az MR1-Kossuth Rádióban elárulta, hogy a következő hetekben valószínűleg focimeccseket fog nézni. Orbán azt mondta, arra várt, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter visszatérjen Magyarországra, az európai gazdasági helyzet miatt ugyanis nem lehetnek egyszerre szabadságon.
Vágólapra másolva!

Szombaton Tusványoson mond beszédet Orbán Viktor, hétfőtől pedig szabadságra megy a miniszterelnök. A kormányfő az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott, hogy "van rá esély, hogy hétfőtől szabadságon vagyok", hozzátette: "Matolcsy György hazajön, így én elmehetek".

Orbán szerint ugyanis olyan az európai gazdasági helyzet, hogy egyszerre nem lehetnek mindketten távol, és korábban úgy állapodtak meg, hogy a nemzetgazdasági miniszter megy szabadságra a nyár első felében.

Orbán azt mondta, hogy valószínűleg augusztus 8-án kormányülést tartanak, mert egy "ország nem lehet két hétig kormány nélkül". Orbán a szabadsága alatt focimeccseket fog nézni, úgy fogalmazott: "a Videoton továbbjutott, meccsek lesznek, szép szabadság elé nézek".