Felfüggesztették a TF dékánját és helyettesét

Vágólapra másolva!
Tóth Miklóst és Szalma Lászlót magánokirat-hamisítás gyanújával jelentették fel ismeretlenek július végén, mert állításuk szerint csak a dékán segítségével tudott lediplomázni tenni három fiatal, köztük a fideszes képviselő, Lasztovicza Jenő fia.
Vágólapra másolva!

Lezárult a Testnevelési és Sporttudományi Karon az államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt indított belső vizsgálat első szakasza - olvasható az egyetem honlapján. A közlemény szerint a Semmelweis Egyetem rektora augusztus 6-i hatállyal felfüggesztette Tóth Miklós dékán és Szalma László dékánhelyettes vezetői megbízását.

A felfüggesztést a kar zavartalan működésének biztosításával indokolta a rektor, aki ezzel egyidőben Mandl József professzor személyében rektori biztost nevezett ki a Testnevelési és Sporttudományi Kar élére.

A további belső vizsgálatot az időközben megindult rendőrségi nyomozásra való tekintettel - a rendőrségi eljárás lezárásáig - a rektor felfüggesztette. Az ügy további részleteit a folyamatban lévő nyomozás miatt, illetve a belső vizsgálat végső lezárásáig az egyetem nem kívánja nyilvánosságra hozni - olvasható a közleményben.

Július végén befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával tettek feljelentést ismeretlenek, mert állításuk szerint csak a dékán segítségével tudott testnevelő-edző szakos diplomát tenni három fiatal.

A feljelentés szerint a diákoknak több jegyük hiányzott, amiket a dékán csak az államvizsga után vitt fel a tanulmányi rendszerbe. Az egyik diák a fideszes képviselő, Lasztovicza Jenő fia. A képviselő szerint fia csak a túlbonyolított rendszer áldozata. Az egyetem rektora belső viszgálatot indított. Az ügy hátteréről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.