Időseket fosztogató bandát fogtak el

Vágólapra másolva!
Egy öt román nőből álló bandát fogott el a rendőrség, akik a gyanú szerint több idős embert is kifosztottak Érd környékén. A Blikk korábban arról írt, hogy az áldozataik egy része meghalt, miután droggal kábították el őket, de ezt a rendőrségi szóvivő nem erősítette meg.
Vágólapra másolva!

Több olyan haláleset történt, amely összefüggésbe hozható egy időseket kifosztó, Érd vonzáskörzetében tevékenykedő, öttagú bandával - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön. Kovács Viktória egy lapinformációra reagálva azt mondta: valóban történt több haláleset, amely összefüggésbe hozható az érintett elkövetői körrel, ennek vizsgálata tart. Hozzátette, a sikeres felderítés érdekében erről semmilyen más információt nem kíván közölni a rendőrség. Az öt nő ténykedése kapcsán továbbra is sértetteket keresnek.

A Blikk korábban arról számolt be, hogy az öregek kifosztására specializálódott bűnözők droggal kábítottak el időseket, akik közül hárman belehaltak a mérgezésbe. Kovács Viktória az MTI-nek elmondta: a rendőrség lopás, kifosztás, valamint rablás miatt folytat eljárást öt, román állampolgárságú nő ellen. A rendőrség a tudomására jutott bűncselekményekkel összefüggésben két nőt fogott el, ők előzetes letartóztatásban vannak, társaik ellen elfogatóparancs van érvényben.

Szexuális ajánlatokat tettek

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján közzétett tájékoztatás szerint egy 2009 óta Pest megyében, különösen Érd vonzáskörzetében elkövetett bűncselekmény-sorozat vált ismertté. Az elkövetők - akik nagyrészt nők - különböző elkövetési módszerrel károsítanak meg leginkább idős, egyedülálló embereket.

Az elkövetők a sértettekkel "házalás" közben, valamint vendéglátóegységekben ismerkedtek meg, a bizalmukba férkőztek, több esetben szexuális ajánlatot tettek, vagy a figyelmük elterelésével tulajdonították el értékeiket. Több esetben az elkövető a közös italozás után bejutott a leendő áldozata lakásába, ott a sértett ittas állapotát kihasználva, már lényegesen komolyabb kárt okozva az ingatlanból nagyobb értékeket tulajdonított el.

Előfordult olyan eset is, hogy az elkövetők a sértett italába, kávéjába különböző nyugtató, altató hatású gyógyszert kevertek, így az áldozatot teljesen magatehetetlen állapotba hozták akár több órára is, és ezt az időt kihasználva szinte korlátlan idejük volt a ház teljes átkutatására és az értékek eltulajdonítására.