Vágólapra másolva!
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Újra Fülöp Eriket jelöli polgármesternek Tiszavasváriban, ahol szerdán oszlatta fel magát a képviselő-testület, és így ősszel időközi önkormányzati választás lesz - jelentette be a parlamenti párt alelnöke sajtótájékoztatón pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban. 
Vágólapra másolva!

Gyüre Csaba, aki a párt országgyűlési képviselője is, elmondta: úgy értékelik, hogy Tiszavasvári jobbikos városvezetése kiváló munkát végzett a ciklus eddigi másfél évében, megállította a város adósságállományának növekedését és stabilizálta az önkormányzat gazdálkodását. A politikus szerint "így látják ezt a település lakói is, s a Jobbik ismét meg fogja nyerni az időközi választást Tiszavasváriban". Gyüre hozzátette: "a Fidesz-KDNP Esztergomot akar csinálni Tiszavasváriból, mert nem tudja elviselni a önkormányzati választásokon elszenvedett vereségét, ráadásul nem nézi jól szemmel azt sem, hogy a Jobbik már 23-24 százalékos választói támogatásnál jár, ami veszélyt jelent számára a hatalma megtartásánál".

A sajtótájékoztatón Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere - aki a később kiírásra kerülő választás napjáig "ügyvezetőként" ellátja a tisztséget, hangsúlyozta: 2010-ben 446 millió forint mínusszal vette át a Jobbikos többség az előző önkormányzattól a költségvetést, s 2011-ben 30 millióval csökkentették azt. Az idei évre, 2012-re pedig még kevesebb, 370 milliós forráshiánnyal fogadták el a helyi a büdzsét. Cáfolta azt a Fidesz-KDNP-s állítást, hogy egymilliárd forint értékű, az előző önkormányzat által elnyert beruházási pályázatot adtak vissza. Kifejtette: négy Leader-programra beadott pályázatról mondtak le, mert azok - szerintük - nem szolgálták a város fejlődését, emellett jelentős helyi forrást igényeltek volna, amit nem engedhettek meg a helyhatóság nehéz gazdasági helyzetében.

Fülöp Erik szerint a képviselő-testület önfeloszlatásában szerepet játszhatott az is, hogy nem kaptak tiszteletdíjat a helyi képviselők, csak az igazolt költségeiket térítették meg. "Az előző ciklusban 130-140 millió forintot költöttek Tiszavasváriban tiszteletdíjra, valamint a két alpolgármester és a polgármester, továbbá az intézményvezetők jutalmazására, amit érthetően nem folytattunk tovább" - magyarázta. Fülöp Erik arra is kitért, hogy azért nem jelölte a testület önfeloszlatásáról végül határozó hét képviselő alpolgármester-jelöltjét a tisztségre, mert - állította - Palló Sándor (Fidesz-KDNP) az egyeztetéseken többször azt nyilatkozta, hogy nem adná fel főállását a megyeházán, ahol dolgozik.