Kábítószerdílerekre csaptak le Hajdú-Biharban

Vágólapra másolva!
Szintetikus és dizájner drogokat áruló, vadkendert termesztő dílerekre csaptak le a rendőrök Debrecenben és Hajdúböszörményben. Fogyasztókat is őrizetbe vettek.
Vágólapra másolva!

Nyolc kábítószer-kereskedőt és tizennégy drogfogyasztót fogott el a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egy kétnapos akció során Hajdú-Bihar megye több pontján - közölte a megyei főkapitányság. A szerdán és csütörtökön végrehajtott akcióban részt vett a TEK is, mert az első információk szerint az érintettek fegyverrel rendelkeztek.

A TEK egységei szerdán Debrecenben, egy társasházi lakásban fogtak el egy 24 éves férfit és 52 éves anyját, akik a gyanú szerint szintetikus anyagot árultak. A helyszínen elfogtak még hét kábítószer-fogyasztót és lefoglaltak 1200-1400 adag kábítószergyanús anyagot.

Szintén szerdán, Debrecenben fogtak el egy családot - egy 56 éves férfit, 52 éves feleségét, 24 éves lányukat és 21 éves fiukat - és hét drogfogyasztót ugyancsak a TEK munkatársai. A család nagy ügyfélkörben terjesztett dizájner drogokat.

Csütörtökön Hajdúböszörmény belvárosában és egy városhoz közeli tanyán fogtak el egy-egy férfit, akik a marihuána alapanyagául szolgáló kendert termesztettek.

A rendőrség a kétnapos akcióban kábítószergyanús anyagokat, növényeket, drog előállításához, termesztéséhez szükséges eszközöket és csaknem ötmillió forint készpénzt foglalt le. Az ismeretlen anyagokat szakértők vizsgálják. A gyanúsítottak közül többen szabadlábon védekezhetnek, a többi előállított előzetes letartóztatásáról később dönt a Debreceni Városi Bíróság.