Viccből riasztották a mentőhelikoptert

Vágólapra másolva!
Fals riasztást kaptak a mentők egy súlyos rosszulléthez, esetkocsi és mentőhelikopter is feleslegesen szállt ki a budapesti címre. A viccelődő ellen feljelentést tettek.
Vágólapra másolva!

Egy kétségbeesettnek tűnő fiatal lány riasztotta a mentőket a 104-es hívószámon tegnap délután. Mint elmondta, valakit egy darázs csípett meg, aki allergiás tüneteket mutatva már nem kap levegőt, fuldoklik egy XVII. kerületi címen. A mentők, tekintettel az életveszélyre, nem csak esetkocsit indítottak a feltételezett beteghez, hanem a mentőhelikoptert is a helyszínre riasztották, ahol kiderült, hogy szó sincs rosszullétről, nincs darázscsípés sem, a lakó riadtan és meglepődve fogadta a percek alatt kiérkező mentőket - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

A felelőtlen telefonáló rendelkezésre álló mobilszáma alapján az OMSZ feljelentést tett. A vaklárma nem csak azért volt káros, mert a felesleges bevetés költségei mintegy félmillió forintra rúgtak, hanem mert a mentőautó és a mentőhelikopter foglaltsága, nem létező esethez riasztása más, valódi betegeket is veszélyeztethet. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.