A Mercedes-gyárból lopott egy csoportvezető

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették a Mercedes-gyár egyik csoportvezetőjét, aki a kecskeméti üzemben elkészített autókból alkatrészeket szerelt ki, és azokat egy közösségi oldalon kínálta eladásra. A 33 éves kunszentmártoni férfi az egyik rokonánál tartotta a lopott holmit, tettét beismerte.
Vágólapra másolva!

A rendőrség őrizetbe vette a kecskeméti Mercedes-gyár egyik csoportvezetőjét, aki a gyanú szerint alkatrészeket lopott a gyárban készült autókból - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint a Mercedes-gyár képviselője augusztus 2-án tett feljelentést, miután valaki május óta jogtalanul vitt ki alkatrészeket a gyár területéről. A nyomozók rövid időn belül elfogták a gyanúsítottat, aki az összeszerelő műhely csoportvezetője volt.

A 33 éves kunszentmártoni férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését elismerte, és megmondta, hogy hol vannak az ellopott alkatrészek. Vallomása alapján a rendőrök meg is találták azokat egyik rokonának a házában.

A férfi mintegy egymillió forint értékben a többi között motorvezérlő elektronikát, több fajta Mercedes-emblémát, légzsákot, defektjavító készletet, kábeleket, távirányítós kulcsokat vitt el a gyárból. A rendőrség közleménye szerint kezdeményezték az előzetes letartóztatását.