17 évvel ezelőtti rendőrgyilkosságban nyomoznak

Vágólapra másolva!
A Hajógyári-szigeten elkövetett bűncselekmények kapcsán újra elővehetnek egy 17 évvel ezelőtti rendőrgyilkosságot. Szabó Jánost, aki főként kábítószeres ügyekben nyomozott 1995-ben lőtték fejbe, majd a vízbe dobták.
Vágólapra másolva!

A Népszava értesülései szerint lehet, hogy sikerül megoldani egy 17 évvel ezelőtti rendőrgyilkosságot. A lap keddi számában azt írja, hogy a Hajógyári-szigeten elkövetett emberölések kapcsán újra elővehetnek egy mindeddig megoldatlan rendőrgyilkossági ügyet, amelyet 1997-ben már lezártak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ifjúságvédelmi nyomozóját 1995 júliusában ismeretlen tettes fejbe lőtte, holttestét pedig a Dunába dobta. A helyszíni szemle meglepő módon fulladásos halált állapított meg, holott jól látható volt a golyó ütötte bemeneti és kimeneti seb - írja a lap. Szabó János zászlós elsősorban kábítószeres ügyekkel foglalkozott, jó néhány drogdílert leleplezett.

A nyomozás újraindítását a Központi Nyomozó Főügyészségnek kell elrendelnie, egyrészt mert az áldozat rendőr volt, másrészt a V. László és a magas beosztású rendőrök ügye is az ő hatáskörükbe tartozik. A Népszava tudomása szerint ez napokon belül megtörténhet.