Rablóktól félti a Görögországba utazókat a külügy

Vágólapra másolva!
A görögországi üdülőhelyeken az utóbbi időben megszaporodott rablások miatt arra figyelmezteti a Külügyminisztérium a magyarokat, hogy a strandokon és a gépkocsikban ne hagyják látható helyen, illetve őrizetlenül értéktárgyaikat. A konzuli szolgálat szerint sötétedés után nem ajánlott például Athénban az Omonia tér és környéke.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben mind a görög nagyvárosokban, mind pedig az üdülőhelyeken jelentősen megszaporodtak a külföldi turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények - figyelmezteti a dél-európai országba készülő magyarokat a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

A konzuli szolgálat honlapján kedden közzétett tájékoztatás szerint főként a lopások száma nőtt meg, de egyre gyakoribbak "az erőszakosabb módon" elkövetett rablások és a gépkocsifeltörések is.

A turistáknak ezért azt javasolják, hogy ne hagyják táskájukat, mobiltelefonjukat és személyes irataikat a gépkocsiban látható helyen. A strandokon is legyenek fokozottan elővigyázatosak, ne hagyják őrizetlenül értéktárgyaikat - teszik hozzá.

A konzuli szolgálat azt ajánlja, hogy a turisták tájékozódjanak helyi szállásadóiktól, és ha megoldható, sötétedés után - különösen egyedül - kerüljék a nagyobb városok rosszhírű negyedeit, mint amilyen például Athénban az Omonia tér és környéke.