Felügyelőket rendelt ki a kormány több egyetemhez

Vágólapra másolva!
Az ELTÉ-hez költségvetési főfelügyelőt, és több más felsőoktatási intézményhez is költségvetési felügyelőt rendelt ki a kormány. A hivatalnokok a források hatékonyabb felhasználásáért felelnek majd.
Vágólapra másolva!

Költségvetési főfelügyelőt rendelt ki a kormány az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez (ELTE), több felsőoktatási intézménynél pedig költségvetési felügyelő lesz - az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kormány az államháztartásról szóló törvény alapján költségvetési felügyelőt rendelt ki az ELTE-hez, míg a Miskolci Egyetemnél, a Budapesti Gazdasági Főiskolánál, a Dunaújvárosi Főiskolánál, az Eötvös József Főiskolánál, a Nyíregyházi Főiskolánál, az Eszterházy Károly Főiskolánál költségvetési felügyelő működik majd. Szintén felügyelőt rendeltek ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Gyermekvédelmi Szolgáltató Központ, Esztergomi Gyermekotthon, Általános iskola és Szakiskolához, a Károlyi István Gyermekközponthoz, a Magyar Országos Levéltárhoz.

A kabinet egyben felhívja a nemzetgazdasági minisztert, az államháztartási törvény alapján gondoskodjon a költségvetési főfelügyelő és költségvetési felügyelők megbízásáról azzal, hogy a költségvetési források hatékonyabb felhasználása érdekében egy főfelügyelőnek vagy felügyelőnek kinevezett kormánytisztviselő egyidejűleg több intézménynél is elláthat felügyeleti tevékenységet. Az egyidejűleg kettő vagy több intézménynél felügyeleti tevékenységet ellátó felügyelőknek a nemzetgazdasági miniszter - külön mérlegelés nélkül - főfelügyelői feladatkör ellátására irányuló megbízást ad.

A határozat határidőként augusztus 31-ét jelöli meg.