Karbantartások miatt villamospótlók közlekednek több pesti vonalon

Vágólapra másolva!
A következő hetekben több fővárosi villamosvonalon is karbantartást végeznek, emiatt kimaradó járatokra, rövidített útvonalra kell számítaniuk az utazóknak. Pótlóbuszok járnak majd bizonyos napokon a 4-6-os, illetve a 3-as, 28A és a 62A villamosok vonalának egyes szakaszain.
Vágólapra másolva!

Pálya-karbantartási munkák miatt a jövő héten, valamint augusztus utolsó hetében hétfőről keddre virradóra a 4-es, valamint az egész éjjel közlekedő 6-os villamosok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A munkák miatt a pótlásra éjfél és reggel 4 óra között van szükség, az utolsó, teljes vonalon közlekedő villamosok a Móricz Zsigmond körtérről 23:02 órakor, a Széll Kálmán térről 23:41 órakor indulnak. A Móricz Zsigmond körtérről 23:12 és 0:12 óra között induló villamosok csak a Blaha Lujza térig közlekednek.

A felújítás ideje alatt a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között a Combinók helyett a 6V jelzésű villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A járatok a Margitsziget megállóhelyen egyik irányban sem állnak meg, így a sziget csak gyalogosan közelíthető meg.

Ezen kívül továbbra is forgalmi változásokra, illetve pótlásokra kell számítani időszakosan a 3-as, a 28A és a 62A jelzésű villamosok vonalán, mivel a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor út és a Kőbányai út - Könyves Kálmán körút kereszteződésében augusztus 16-án üzemzárásig villamospálya-karbantartási munkák zajlanak. A munkákat augusztus 13-án (hétfőn), 14-én (kedden), 15-én (szerdán) és 16-án (csütörtökön) a késő esti órákban végzik annak érdekében, hogy minél kevesebb utast érintsenek az elkerülhetetlen munkálatok.

A jelzett napokon a 3-as villamosok megosztva, két szakaszon közlekednek, a 21:34-es Mexikói úti indulástól a Mexikói út és a Finommechanikai Zrt. között, a 21:40-es Gubacsi úti indulástól a Gubacsi út és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között. A 28A villamosok rövidebb üzemidővel közlekednek, az utolsó villamos a Blaha Lujza térről 21:27-kor, az Új Köztemető (Kozma utca) végállomástól pedig 21:24-kor indul.

A munkák ideje alatt a Rákospalota, MÁV-telep felől Kőbánya felé tartó 62A villamosok is rövidebb üzemidővel közlekednek: az utolsó szerelvény 21:37-kor indul, és csak a Finommechanikai Zrt. megállóig közlekedik.

A villamosok által nem érintett szakaszok pótlására villamospótló autóbuszokat állítanak be 3V, illetve 28V jelzéssel. A 3V jelzésű pótló autóbuszok az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás, a 28V jelzésű pótló autóbuszok pedig a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és a Felsőcsatári út (Álmos utca) között közlekednek.

Az 1-es és 3-as villamosok vonalán jövőre átfogó felújítás indul, megújul majd mindkét vonal infrastruktúrája, nőni fog az utazási sebesség, akadálymentesítik a megállókat, új lámpaprogramokat vezetnek be, és az 1-es villamost átvezetik a Rákóczi hídon át Budára.