Vágólapra másolva!
Elfogtak a terrorelhárítók a Seres-gyilkosság gyanúsítottját hétfőn. Az 1999-es gyilkossággal kapcsolatban Portik Tamást felbújtással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

A Terrorelhárítási Központ elfogott egy férfit, aki a Nemzeti Nyomozó Iroda szerint megalapozottan gyanúsítható a Seres-gyilkosság elkövetésével - közölte honlapján a rendőrség kedden. Az elfogásra még hétfőn került sor egy étterem teraszán.

Az ügy előzménye, hogy 1999. április 12-én Tahitótfaluban ismeretlen tettesek több lövést adtak le egy Bentley típusú gépkocsira, amelynek következtében a gépjárművet vezető Seres Zoltán és utasa életét veszítette. A hétfőn elfogott férfit előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsítják. Az elfogást követően a Nemzeti Nyomozó Iroda a Seres-gyilkossággal kapcsolatban Portik Tamást felbújtóként előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntett-tel gyanúsítja.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) július 14-én öt embert fogott el 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben. Az elfogott emberek egyike Portik Tamás, aki az 1990-es években az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója volt. Portikot az Aranykéz utcai merénylettel és a Prisztás-gyilkossággal összefüggésben is felbújtással gyanúsítják.