A mocsárból kellett kimenteni a turistákat Somogyban

Vágólapra másolva!
Tizennyolc turista ragadt egy Somogy megyei mocsárban egy hőlégballonnal, miután a pilóta rosszul ítélte meg a leszállóhely állapotát és egy lápos területen landolt. Csütörtök reggelre mindenkit kimentettek, nem sérült meg senki.
Vágólapra másolva!

Lápos területen landolt egy turistákat szállító hőlégballon szerda este Vörs mellett, a pilótát és a 18 utast csütörtök reggelre épségben kihozták a mocsárból a katasztrófavédelem egységei és a kaposvári KÖTÉL Egyesület önkéntesei - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese.

Török Sándor tájékoztatása szerint a katasztrófavédelemtől a hőlégballon pilótája szerda este kilenc órakor kért segítséget, miután a sötétedés közeledtével alkalmas leszállóhelynek vélte Vörsön a vasút és a Zala folyó közötti területet, ám a leszállást követően kiderült, hogy egy mocsaras területre landoltak, ahonnan nem tudnak kijutni. A hőlégballon fedélzetén összesen tizenkilencen tartózkodtak: a pilóta, valamint orosz, osztrák, német és magyar utasok - tette hozzá.

A szóvivőhelyettes beszámolt arról, hogy a helyszínre a keszthelyi tűzoltókat, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatát, valamint a KÖTÉL Egyesületet riasztották. Ezek munkatársai bejutottak a hőlégballonhoz, meleg takarókat és védőitalt juttattak a mocsárban rekedt embereknek, amíg a kimenekítéshez szükséges ösvényt kialakították a területen.
A pilótát és az utasokat csütörtök reggel hét órára biztonságban eljuttatták a szárazföldre, ahol a kísérő földi személyzetük és a mentők vártak rájuk. Az eset során személyi sérülés nem történt.