Az EU-ról győzködi a magyarokat a kormány

Vágólapra másolva!
Az európai uniós tagság pozitív hatásait kiemelő kampányt indít a kormány. A 35 millió forintból megvalósuló akció olyan kérdésekre keresi a választ, hogy mivel járna a magyarok számára, ha nem lenne Európai Unió.
Vágólapra másolva!

Tájékoztató kampányt indít a külügyi tárca arról, hogy mivel járna a magyarok számára, ha nem lenne Európai Unió. A projektet az unió finanszírozza, a költségvetés legfeljebb 35 millió forint lehet - írja a Napi.hu gazdasági hírekkel foglalkozó portál csütörtökön.

A kampány olyan kérdésekkel foglalkozik, hogy például mennyiben lennének mások a mindennapjaink, hogyan alakulna az életünk, a gazdasági fejlődésünk, a kulturális életünk, ha nem utazhatnánk szabadon, ha nem lenne európai fogyasztóvédelmi szabályozás, vagy ha nem lenne Erasmus program. A kampány 100 százalékban unió forrásból valósul meg.

A közbeszerzésen nyertes ügynökséggel vagy ügynökségekkel november elsejétől jövő április végéig szóló szerződést kötnek. Feladat lesz egy országos kommunikációs és pr-kampány kidolgozása és lebonyolítása, amely magában foglalja a kampány-koncepció, a részletes szakmai és pénzügyi kampány-munkaterv elkészítését, a rendezvényszervezést, pr-akciókat, arculat-kidolgozást, sajtókapcsolatok kezelésének koncepcióját is, továbbá a kampányértékelést és hatékonyságmérést is.

A KüM által meghirdetett közbeszerzésről a Wall Street Journal (WSJ) is megemlékezett. A cikk megjegyzi, hogy Magyarország a 2004-es csatlakozása óta jelentősen profitálhatott az uniós tagságból: 2010-ig ugyanis az EU szegényebb tagállamainak biztosított forrásokból mintegy 15,5 milliárd eurónyi támogatást kapott, miközben 5,2 milliárd eurót fizetett be a közös költségvetésbe.