Vágólapra másolva!
Két évig tartó nyomozás után a rendőrség hűtlen kezelés, orgazdaság és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt javasolt vádemelést, a Fővárosi Főügyészség szerint azonban nem történt bűncselekmény.
Vágólapra másolva!

A MÁV Informatikánál lefolytatott nyomozás egyetlen gyanúsítottjával szemben sem emelt vádat a Fővárosi Főügyészség tényállási elem, illetve kétséget kizáróan bizonyítható bűncselekmény hiányában - közli a Magyar Nemzet csütörtökön, a lap birtokába jutott határozat alapján.

A rendőrség korábban hűtlen kezelés, orgazdaság, valamint magánokirat-hamisítás meglapozott gyanúja miatt a társaság 14 volt vezető tisztségviselőjével szemben tett vádemelési javaslatot.

A lap szerint az ügyészség határozata megjegyzi, hogy az "önmagában indokolatlannak, pazarlónak ítélt vezetői döntések nem alkalmasak bűncselekmény megállapítására, e körben a társaság mindenkori ügyvezetője a társaság tulajdonosi körének felel".

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter feljelentésének adatai alapján felvetődött a gyanú, hogy indokolatlan volt több szerződés, amelyet a MÁV Informatika Zrt. vezető beosztású tagjai különféle vállalkozásokkal kötöttek. A szerződő gazdasági társaságok képviselői több tízmillió forintos összegeket vettek fel a MÁV Informatika Zrt.-től olyan munkákért, amelyeket el sem végeztek, így az azokról kiállított számlák kifizetésével a MÁV Informatika Zrt. mintegy 30 millió forint vagyoni hátrányt szenvedett - állt a BRFK májusi közleményében.