Felgyújthatták a Budakeszin leégett luxusvillát

Vágólapra másolva!
Több százmillió forintos kár keletkezett abban a luxusvillában, amely csütörtök este kapott lángra Budakeszin. A tűzvizsgálat szerint szándékosan gyújtották fel, a rendőrség rongálás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
Vágólapra másolva!

Szándékos gyújtogatás miatt éghetett le egy budakeszi luxusvilla csütörtökön este - állapították meg az elsődleges tűzvizsgálati szakvéleményben. A Makkosi út végén álló 1500 négyzetméteres ingatlankomplexumban több százmillió forintos kár keletkezett, miután megsemmisült az épület tetőszerkezete, és kiégett néhány helyiség is.

A rendőrség - a szándékosságra és a magas kárértékre tekintettel - nyomozást indított ismeretlen tettes ellen rongálás miatt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Már zajlik a helyszínen a bűnügyi szemle.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a villa főépülete kapott lángra, és innen terjedt át a tűz a csatolt épületek közül kettőre. Az ingatlanban a tűz idején senki nem tartózkodott, és nem is sérült meg senki. A lángok megfékezésére 50 tűzoltót vetettek be, ők 9 vízsugárral oltották el tüzet, az utómunkálatokkal péntek hajnali 5 órára végeztek.