Meglepte a vámosokat az oldott kokaint csempésző nő

Vágólapra másolva!
Magyarországon még nem találkoztak a vámosok azzal a csempészmódszerrel, amellyel egy nő komolyabb mennyiségű kokaint próbált behozni Szerbiából a napokban. A drogot oldószerben oldották fel, és az autó ablakmosótartályába öntötték. A módszer Európában is nagyon ritka.
Vágólapra másolva!

Dél-amerikai módszerrel próbált kokaint becsempészni az országba egy 31 éves szlovák nő, aki a napokban bukott le Röszkénél - közölte Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság. Az itthon újdonságnak számító módszer lényege, hogy a kábítószert oldószerbe teszik, és folyadékként próbálják átcsempészni.

A pénzügyőrök érdeklődését az keltette fel, hogy a nő azt mondta, Szlovákiából Szerbiába ment vásárolni, és egy pár cipőt vett. A tüzetes ellenőrzés során észrevették, hogy autójának ablakmosótartályát átalakították, és az nincs összekötve a szélvédőmosó rendszerrel. A tartályban lévő folyadék szaga pedig tömény, szerves oldószeres volt, nyilvánvaló volt, hogy az nem ablakmosó.

A pénzügyőrök megvizsgálták a folyadékot, és a teszt kokaingyanús anyagot mutatott ki. A 3 liter folyadékot lefoglalták, majd a szlovák nővel együtt, feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak. A rendőrök a nőt őrizetbe vették, kábítószerrel visszaélés miatt indítottak eljárást ellene.

A pénzügyőröket meglepte a csempészmódszer, mivel Magyarországon egyedülálló, de még Európában is ritkán fordul elő, hogy a kokaint folyékonnyá alakítják, és ilyen módon rejtik el. A módszer Dél-Amerikában gyakori. A drog mennyiségének pontos meghatározása még tart, de az biztos, hogy jelentős mennyiségről van szó. A kokain utcai értéke 10-15 ezer forint grammonként.