Vizet osztanak a nagyobb pályaudvarokon

Vágólapra másolva!
Vizet oszt a MÁV az ország legnagyobb pályaudvarain, a hőségriadó miatt légkondicionált vonatok közlekednek a Balaton felé.
Vágólapra másolva!

A hőségriasztás keddi, újbóli elrendelése nyomán a MÁV Zrt. ismét vizet oszt a nagy budapesti pályaudvarokon és tizenegy nagyobb vidéki állomáson. A vasúttársaság közölte, hogy egyliteres ásványvizet osztanak a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, valamint a miskolci, a szegedi, a debreceni, a nyíregyházi, a pécsi, a szolnoki, a nagykanizsai, a zalaegerszegi, a békéscsabai, a celldömölki és a győri állomáson mindaddig, amíg a nagy meleg szükségessé teszi.

A MÁV szakemberei folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a kritikus sínhőmérsékleti pontokat, és ha 45 Celsius-fokot vagy annál magasabb sínhőmérsékletet mérnek, akkor fokozott pályafelügyeletet vezetnek be. Ha pályadeformáció jelei mutatkoznak, akkor a MÁV sebességkorlátozást ír elő.

A közlemény szerint különös figyelmet fordítanak a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseinek működtetésére. A Balaton déli partja felé kétóránként induló gyorsvonatok egy-egy InterCity minőségű, légkondicionált, illetve légjavító berendezéssel felszerelt kocsival közlekednek, amelyek 380 forintos pót- és helyjeggyel vehetők igénybe. Az északi parton kétóránként járnak a gyorsvonatok, de a MÁV légkondicionált motorvonatokat is közlekedtet a vonalon.

Jelezték továbbá, hogy a szabadban dolgozó vasutasoknak biztosítják a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket. Az erős napsugárzásnak kitett dolgozóknak megfelelő védőfelszerelést, korlátlan mennyiségű ásványvizet és óránként 10-15 perc pihenőidőt adnak.