Ismerőse bújtatta a biztonsági őrt leszúró férfit

Vágólapra másolva!
Egy barátja rokonának a lakásán bujkált napokig az a 41 éves férfi, aki a hétvégén leszúrt egy biztonsági őrt egy pécsi szórakozóhelyen. A megszúrt 21 éves férfi a helyszínen az életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Ismerőse és annak rokona segített a múlt szombati pécsi emberölés gyanúsítottjának szökésében és elrejtőzésében - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A rendőrség tájékoztatása szerint F. Lászlót a bűncselekmény elkövetése után a belvárosból egy ismerőse autóval szállította Pécs kertvárosi részébe, ahol a férfi napokig segítője rokonának lakásában bujkálhatott - olvasható a közleményben. A főkapitányság nyomozói több helyen keresték, végül egy négyemeletes lakóházban találták meg, a Terrorelhárítási Központ munkatársai pedig elfogták. Ellenállást nem tanúsított.

A rendőrség utalt rá, hogy adataik szerint a 41 éves, nagykozári illetőségű, többszörösen büntetett F. László volt az, aki szombaton Pécs egyik belvárosi szórakozóhelyén egy szóváltás után megszúrta a vendéglátóhely 21 éves biztonsági őrét, majd elmenekült. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

F. László kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy konfliktusba keveredett a sértettel, ez vezetett a tettlegességig. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.