Megkapják a bútorokat az ELTE kollégistái

Vágólapra másolva!
A közbeszerzési stop miatt közel 550 kollégistának nem biztosított az ellátása az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumában, ezért a hallgatói önkormányzat Lázár Jánoshoz fordult. Hoffman Rózsa néhány órával a kérés után közölte, lesznek bútorok, és beköltözhető állapotban lesz a kollégium szeptember elejére.
Vágólapra másolva!

Az ELTE hallgatói önkormányzatai arra kérik Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, csütörtök délelőtt intézkedjen, hogy az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium kollégistái szeptember 5-én beköltözhessenek a felújított diákszállásra. Ellenkező esetben az ELTE kollégistái demonstrálni fognak - közölte az ELTE Hallgatói Önkormányzat (HÖK) csütörtökön.

Mint közleményükben írták, a kormányzat által elrendelt, felsőoktatást is érintő közbeszerzési stop mintegy ötszáz ELTE-hallgató tanévkezdését veszélyezteti, ugyanis a Kőrösi kollégium B és C épületének bútorbeszerzését is érinti a korlátozás. Az ELTE 550 hallgató számára szeretne bútort beszerezni a nemrégiben átadott új kollégiumi szárnyába - tették hozzá.

Lesznek bútorok

Megkapta a mozgó bútorokra vonatkozó eszközbeszerzési engedélyt az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiuma, így a kollégisták szeptember 5-én beköltözhetnek a mintegy 2 milliárd forintból felújított diákszállásra - közölte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a hallgatói önkormányzati vezetőkkel csütörtökön Budapesten.

Hoffmann Rózsa a tárca Szalay utcai épülete előtt megjelent hallgatói önkormányzati vezetőket tájékoztatta az eszközbeszerzést segítő döntésről, így a tervezett demonstrációt a szervezők lefújták.